POWERED BY
GOOD TO KNOW

3 predrasude o skijanju

3 predrasude o skijanju

Čini nam se da niti o jednom zimskom sportu ljudi nemaju toliko predrasuda kao o skijanju- preskupo je ili je čisti luksuz, ne treba mi oprema ili je jednostavno dosadan sport?

Ako ste i vi među njima, pročitajte koje su 3 najčešće predrasude o skijanju: 

Na skijanju je hladno i treba se toplo obući.
Zaboravite na debele pernate jakne i vunene veste, skijaške jakne i hlače izrađene su od suvremenih vodonepropusnih laganih materijala. Isto vrijedi i za skijaške čarape, sa svim potrebnim zadebljanjima i pojačanjima. Osim odjeće, planina i vaša aktivnost na snijegu pridonosi zagrijavanju tijela, pa ćete zasigurno zatrebati i pokoju majicu kratkih rukava.

Ne treba mi moja oprema.
Skije je svakako isplativije iznajmiti ukoliko ne skijate dulje od tjedan dana, ali pancerice sugeriramo ipak da kupite svoje – one su najvažniji dio opreme. Jako je važno da u potpunosti odgovaraju vašoj nozi. Dodatno, važne su i prave skijaške naočale koje moraju biti s dvostrukom lećom i dobrom ventilacijom. Obične sunčane naočale se često magle i sa njima ne možete kvalitetno uživati u skijanju.

Sarma u gepeku.
Većina skijaša smještena je po apartmanima gdje postoje kuhinje, a u mjestima supermarketi,  te se u svim lokacijama može kupiti sve što vam treba. Ukoliko ipak želite ponijeti svoju hranu i pokazati suputnicima svoje kulinarske vještine, odlučite se za jedno od naših vozila s veće zapremnine.

 

Pripremite se za najbolji zimski odmor i uživajte na skijanju! A ako smo razbili neke od vaših predrasuda, pogledajte našu ponudu "Skijanje za ekipu" i odaberite vozilo za sebe i društvo!

Prijavite se na newsletter

Newsletter privola
Vaše mišljenje

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »