POWERED BY
ALLRIDE NEWS

Iskoristi svaku priliku i živi život punim plućima

Iskoristi svaku priliku i živi život punim plućima

Moj svijet u kojem svi voze po svom

Moram priznati da u prvi mah nisam vjerovao da sam osvojio ovu nagradu, ali nakon nekoliko poziva koje sam uputio strpljivoj Tanji shvatio sam da je pred nama nezaboravan vikend.

Kako je do polaska na put preostalo još tri puna tjedna, počeo sam malo istraživati po internetu i naravno prvo sam se posvetio sponzoru koji mi je omogućio osvajanje ove nagrade rent a car tvrtci RIDECAR iz Zagreba. Telefonska podrška im funkcionira besprijekorno i nekoliko puta sam ih kontaktirao u različita vremena bez ikakvih problema. O kvaliteti web stranica ne treba trošiti riječi. Iako smo dosta putovali po inozemstvu i često unajmljivali automobile, doduše gradske klase, moram priznati da se nikada nisam susreo s ovako preglednom web stranicom koja savršeno služi svojoj svrsi. Već na prvi pogled vidljivo je da raspolažu vozilima za svačiji ukus. Naravno, malo su me zaintrigirale i vozne osobine vozila kojim smo trebali obići Rogašku Slatinu i okolicu.

Nakon proučavanja podataka o Rogaškoj Slatini na internetu, moram priznati da sam bio pomalo skeptičan s obzirom na to da smo iznimno aktivna obitelj, koja je do sada odlazila uglavnom na sadržajnije svjetske destinacije i pitao sam se hoćemo li je uspjeti doživjeti na pravi način.

Konačno je stigao dan polaska. Djelatnici RIDECAR-a nazvali su nas putem od Rijeke do Zagreba nekoliko puta kako bi provjerili snalazimo se i treba li nam pomoć do njihovog sjedišta. Stigavši na odredište bilo je vidljivo da se radi o savršeno uigranoj ekipi koja svoj posao obavlja besprijekorno precizno i profesionalno, a osim toga im je sjedište smješteno na savršenoj lokaciji nasuprot Nacionalne sveučilišne knjižnice.

Dobrodošlica je bila više nego srdačna i zapravo, kako sam na put poveo suprugu i kćer, imali smo dojam da se svi već odavno znamo. Na lokaciji smo mogli birati između BMW serije 5 i Mercedes-Benz  C-klase te smo se ipak odlučili za nešto klasičniji pristup, odnosno Mercedesa. Moja četverogodišnja kćer je, udobno se smjestivši na zadnje sjedalo, odmah povikala: „Tata hoćemo kupiti ovaj auto?“ Odgovorio sam: „Možda u nekom drugom životu.“ Ipak, zašto bar na dva dana ne osjetiti kako žive poslovnjaci i dobitnici na lutriji.

Stigavši u Rogašku Slatinu odnosno Atlantida Boutique Hotel, moramo priznati da isti u potpunosti opravdava svoje zvjezdice. Osim besprijekorne uređenosti i opremljenosti, hotel se nalazi na savršenoj lokaciji. Blizu njega je smješten sportski rekreacijski centar, a na obližnjem brdašcu se nalazi i opremljena trim staza te skijalište.

Susretljivo osoblje hotela nam se ispričavalo što objekt nije opremljen sadržajima za djecu s obzirom da je više namijenjen drugačijem tipu klijentele, ali moramo priznati da se nasuprot njega nalazi najbolje opremljeni dječji park koji smo vidjeli u životu. Ponavljam, u životu, a putovali smo svuda. Hotelski bazen je priča za sebe. Sasvim dostatnih gabarita i besprijekorne uređenosti pruža više nego vrhunski wellness i spa doživljaj čak i za obitelji s djecom. Navečer je u predvorju hotela živa svirka. Gastronomija je dio koji vas ostavlja bez teksta tako da smo se tri dana hranili tatarskim biftekom, kavijarom, rižotima od sipe i ostalim vrhunskim delicijama.

Sam centar Rogaške Slatine jako je lijepo uređen i cijene u obližnjim kafićima uopće nisu napuhane kao što je to slučaj na nekim destinacijama koje smo ranije posjetili. Imali smo sreće s vremenom, tako da su dani bili gotovo ljetni. Gledajući s terase kafića i bezbrižno ispijajući piće ubrzo nam je postalo jasno zašto je ova destinacija, iako površinski mala, tako popularna za turiste koji preferiraju ovu vrstu turizma.

Sve lokalne znamenitosti odlično su prikazane na putokazima, tako da smo obišli kapelicu Sv. Ane, Stari sat itd. Vozilom smo se uputili i u 10km udaljenu Kosirnicu, gdje smo razgledali sve turističke znamenitosti kao što su Kraljevsko vrelo, izvor kisele vode, staru vodenicu i sl. Uglavnom, radi se o pješačkim i biciklističkim stazama koje, ko vam se ikada pruži prilika, svakako morate posjetiti jer pružaju prekrasan uvid u prirodu kakvu bi trebali imati uvijek u mislima.

Ostao nam je još samo jedan dan našeg putovanja i odlučili smo posjetiti obližnje Terme Olimia, koje se nalaze samo 11km od Rogaške Slatine. Posjetili smo puno termi u Europi, no ono što nas je oduševilo u Olimiji je Family fun zona, odnosno bazeni za obitelji s djecom za koje se, usput rečeno, plaća dodatna cijena ulaznice, ali vrijedi svakog eura. Dakle Family fan zona pruža vrhunski doživljaj za djecu, ali općenito moramo priznati da je cijeli kompleks vrlo uredan i ne teži masovnosti kao neki drugi slični centri koje smo posjećivali. Napominjem da su i ovdje cijene iznimno pristupačne i svakako ćemo naša iduća putovanja usmjeriti na neke manje razvikane terme, koje još nisu podlegle kvantiteti nauštrb kvalitete.

Što reći na kraju, osim da smo u 2 i pol dana vikenda, zahvaljujući sponzoru rent a car RIDECAR-u, Naturala Life magazinu i Atlantida Boutique Hotelu, proveli iznimno sadržajan i dinamičan vikend, a kući smo se vratili opušteni, odmorni i prepuni dojmova. Moramo priznati da je nagrada u cjelini premašila naša očekivanja i toplo preporučujemo sve ono što smo naveli u ovom kratkom osvrtu. Dok ovo pišem, kćer me iz sobe pita: „Tata hoćemo li opet ići na bazene onim autom?“ Odgovaram: „Nikad se ne zna.“ Ipak, u životu je sve moguće, pa i to da vašu fotku netko ocijeni najboljom i pošalje vas na put obavijen luksuzom.

Inače, nisam spomenuo svoju fotografiju koja me i odvela na ovaj put. Nastala je prilikom zaranjanja na 40m dubine na olupinu El Hawi star, ispred riječkog lukobrana. Tada nisam ni sanjao da će mi upravo ona omogućiti ovo prekrasno putovanje. RIDECAR hvala od srca… vrijedilo je svake minute i svakog metra urona…

Predrag Šneler

Prijavite se na newsletter

Newsletter privola
Vaše mišljenje

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »