POWERED BY
GOOD TO KNOW

Kreditna kartica je najbolji suputnik: 6 razloga zašto putovati s karticom

Kreditna kartica je najbolji suputnik: 6 razloga zašto putovati s karticom

Vozite se neopterećeno i jednostavno

RIDECAR uslugu kratkoročnog najma vozila također možete rezervirati i platiti svojom kreditnom karticom.

Putovanja su uvijek prilika za predahnuti od rutine, vidjeti svijet novim očima i konačno, odmoriti se od svega onog što ostavljamo za sobom kad napokon spakiramo kofere. To je i razlog zašto volimo biti organizirani oko svojih putovanja: jednom kad se zaputimo, ne želimo naići na nikakve poteškoće i nepredvidive situacije. Još više je tako kad su u pitanju poslovna putovanja koja povlače već dovoljno briga pa bilo kakav dodatan problem odjednom postaje duplo stresniji. U toj pripremi za put, financiranje putovanja je ključno - želimo biti spremni na troškove koji nas očekuju i važnije, želimo biti sigurni oko toga kako ćemo ih podmiriti. I dok neki vole pospremiti precizno izbrojane novčanice u svoj novčanik i tako posložiti svoj budžet, kartično plaćanje u mnogo se situacija može pokazati kao fleksibilnije i čak, sigurnije rješenje.

  1. Bez nostradamusovskih pothvata do lakog pregleda troškova

Iako će mnogi rješenje za neprekoračenje budžeta tražiti u onoj „znam koliko imam na raspolaganju kad vidim novac“, činjenica jest da je za gotovinom mnogo lakše posegnuti te držati je na oku i okupu. Osim toga, predvidjeti troškove precizno u lipu podrazumijevalo bi čak proročke moći što – ako ih nemate – znači da ste u silnim proračunskim mukama koje nepotrebno zamaraju. Smanjite vrijeme kalkuliranja oslanjanjem na karticu i pratite svoje troškove putem internet i mobilnih aplikacija preko kojih lako možete vidjeti koliko i na što trošite te na taj način regulirati svoju potrošnju kako ona ne bi premašila „maksimum“.

  1. Duge i preduge potrage za bankomatima

Ponestalo vam je gotovine (što se gotovo uvijek dogodi) i sada ste u nemiloj situaciji potražnje za bankomatom vaše banke. Možda je predaleko ili je vama suviše hitno potreban novac pa ćete posegnuti za bankomatom druge banke i nepotrebno platiti proviziju koja zasigurno nije u vašem budžetu. Da izbjegnete suvišna lutanja i troškove, radije iskoristite svoju kreditnu karticu kao sredstvo plaćanja.

  1. Preračunavanja u strane valute i nepovoljni tečajevi

Uputili ste se u inozemstvo i dakako, izašli iz zone domaće valute. Mijenjačnice, pogotovo one na turističkim lokacijama, često imaju nepovoljne tečajeve s kojima ostvaruju dobar profit. Vi ste u situaciji gdje nemate izbora jer svoj novac morate promijeniti i u transakciji nepotrebno gubite. Bankovni tečaj često je pogodniji od onog na lokaciji stoga, ako se oslonite na svoju karticu, ćete bolje proći i ujedno imati točnu informaciju o tečaju koji je korišten. Pored toga, neće vas boliti glava od silnih preračunavanja i imat ćete i jasnu ideju o tome koliko ste „domaće“ valute utrošili.

  1. Gubitak novčanika – što sad?

Izgubiti novčanik na putovanju je horor scenarij kojeg svi želimo izbjeći. Ali, krađe i gubici su realne situacije koje se mogu dogoditi. Gubitak gotovine je točka od koje nema povratka, ali ako je vaš novac pohranjen na kreditnoj kartici uvijek možete blokirati karticu samo jednim pozivom banci i na taj se način zaštititi od prevelikih gubitaka.

  1. Čist račun, duga ljubav

Nema onih 20 lipa, centi ili drugog koje ostavite u trgovini jer vam blagajnica nema za vratiti. Bez obzira što je riječ o sitnišu i „sporednom“ novcu, s kreditnom karticom ste svaki put osigurani da ste platili točno preciziranu cijenu usluge ili proizvoda. Uz to, imate materijalni dokaz vašeg plaćanja pa u slučaju da ste preplatili, nezadovoljni ste proizvodom ili on ima grešku, vaša banka vam može pomoći da se „nepravda“ ispravi.

  1. Pogodnosti

Brojne kreditne kuće, kao i banke, nude neke pogodnosti pri kreditnom plaćanju. Od popusta pri kupovini do putnih osiguranja, ako ste korisnik kreditne kartice možete osim jednostavnosti plaćanja, imati pristup i nekim pogodnostima koje olakšavaju često izdašne troškove putovanja.

RIDECAR uslugu kratkoročnog najma vozila također možete rezervirati i platiti svojom kreditnom karticom. Pridružite najam vozila svojoj preglednoj listi kreditnih troškova i vozite se neopterećeno kroz vaše putovanje, jednostavno i transparentno zahvaljujući vašoj kartici.

 

Prijavite se na newsletter

Newsletter privola
Vaše mišljenje

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »