POWERED BY
GOOD TO KNOW

Odaberite rutu i nadmašite sva svoja očekivanja

Odaberite rutu i nadmašite sva svoja očekivanja

Odredite lokaciju, sjednite u vozilo i avantura počinje

Niste jedni od onih koji idealni proljetni vikend vide kao ljuljuškanje u ležaljci i drijemanje nakon obilatog ručka? Vama treba nešto više od razgledavanja raznih kulturno-povijesnih atrakcija i prešetavanja gradom? Ako svoje slobodno vrijeme volite provoditi u okrilju prirode i s pojačanim brojem otkucaja srca, budite sigurni da je pred vama cijeli spektar izleta i aktivnosti na koje možete pohitati.

6000 kilometara je zavidna brojka koja sumira sveukupnu kilometražu planinarskih putova u Hrvatskoj. Do prve avanture odvesti se možete u minimalnom roku – šira zagrebačka regija ima zavidno razvijeno planinarstvo u Žumberačkom gorju i planinama Hrvatskog zagorja. Pregledno markirane staze, brojnost domova te mogućnost pristupa vozilom startnim točkama čini Žumberak poželjnom destinacijom za više, ali i manje iskusne planinare te brzi bijeg iz grada.

Monumentalna točka planinarenja u Hrvatskoj je dakako, Velebit na kojem se ujedno nalazi i najduža hiking staza u državi. Uputiti se na put preko Velebita doista je epski pohvat – staza je duga čak 100 kilometara, a kako bi je prošli cijelu potrebno je 9 dana uspinjanja i spuštanja. Uz pravog vodiča taj izlet može biti nezaboravno iskustvo koji će obuhvatiti sve lokalitete od Zavižana do Starigrada na Paklenici i gdje ćete uživati u prizorima mora, krša i netaknute prirode.

Za avanturiste u punoj kondiciji opcija je i najviši vrh Hrvatske, Sinjal smješten na impresivnoj Dinari. Njezini su usponi dugi i strmi, ali na vrhu se pruža pogled na ljepote što Lijepe naše, što susjedne Bosne i Hercegovine.

Ako ste više ljubitelj rekreacije na dva kotača, ni tu nedostaje inspiracije za aktivni odmor. Međimurje je raj za bicikliste i dobar provod zahvaljujući popratnoj atrakciji vinskog turizma. Uputite se na rutu od dvorca do dvorca dugu 83 kilometara kojom ćete okružiti od Varaždina preko Lepoglave pa sve do Trakošćana kako bi se vratili u Varaždin i tako preko brda Međimurja doživili povijest i ljepotu tog kraja.

Produžiti uz Dravu možete sve do krajnjeg istoka Hrvatske i Vukovara te proći kompletni istočni dio zemlje uživajući uz brzace Drave. Želite li si pak priuštiti dašak mediterana, opcija je i popularna Parenzana na zelenom poluotoku Istre koja je pogodan izbor za rekreativce i one koji energiju vole nadoknaditi dobrim zalogajem.

Opcija ne manjka, sve što trebati je odrediti lokaciju, sjesti u vozilo i upustiti se u avanturu. Nemojte izostaviti ugodno društvo i dobrog suvozača kojeg u RIDECAR ponudi možete besplatno dodati na svoj ugovor o najmu. Budite sigurni na svojim putovanjima, pogotovo onima koja mogu biti iscrpljujuća i iskoristite opciju dodatnog vozača koju vam nudi RIDECAR te se zajedno odvezite na neku novu, uzbudljivu destinaciju.

Prijavite se na newsletter

Newsletter privola
Vaše mišljenje

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »