POWERED BY
Good to know

Pokriće vozila na trajektu

Pokriće vozila na trajektu

Ono što većina korisnika rent a car usluga ne zna jest da se pokriće vozila na trajektu dodatno naplaćuje jer osnovno automobilsko pokriće ne pokriva štetu uzrokovanu na trajektu.

Imate mogućnost odabrati jedno od tri vrste pokrića, od kojih svaka ima svoje prednosti.

Ako želite unajmiti automobil na godišnjem odmoru u nekoj od naših poslovnica u Puli, Zadru, Splitu ili Dubrovniku, te na svojem putovanju posjetiti i neke od naših prelijepih otoka, svakako vam preporučamo dodatno pokriće od štete na trajektu.

Zbog skučenog prostora na trajektu postoji mogućnost manjih, ali u rjeđim situacijama i nešto većih oštećenja vozila. Još jedan od razloga zbog kojih može doći do štete su i vremenske neprilike tijekom putovanja, čije su posljedice izraženije na moru.

U Pomorskom zakoniku Republike Hrvatske stoji da prijevoznik odgovara za štetu ako se događaj koji je prouzročio štetu dogodio za vrijeme prijevoza trajektom. Isto tako, svaka stvar koja se prevozi trajektom smatra se prtljagom. Prema tome, i vaše je vozilo tijekom prijevoza trajektom zapravo vaša prtljaga.

Ako se dogodi šteta na automobilu za vrijeme prijevoza trajektom, najvažnije je utvrditi odgovornost. Bitno je razlikovati štete uzrokovane krivnjom prijevoznika trajekta od onih uzrokovanih vašom ili krivnjom drugog vozača. Ako je štetu uzrokovao drugi vozač, štetu pokriva vozač drugog vozila ili njegovo osiguravajuće društvo, bez obzira što je šteta nastala na trajektu, a ne na cesti ili negdje drugdje. Obvezno pokriće koje ima svako registrirano vozilo pokriva sve štete koje se dogode na površinama na kojima se obavlja promet, što uključuje trajekte. Zbog ovakvih nepredvidivih situacija i mogućih troškova koji mogu nastati, svakako bismo vam preporučili pokriće vozila na trajektu.

U našoj rent a car usluzi nudimo mogućnost pokrića unajmljenog automobila od štete na trajektu, a naknada se obračunava prema važećem cjeniku dodatnih RIDECAR usluga. Imate mogućnost odabrati jedno od tri vrste pokrića, od kojih svaka ima svoje prednosti. Za više informacija možete nas kontaktirati mailom na: rezervacije@ridecar.hr ili pozivom na broj: 072 800 500.

Prijavite se na newsletter

Newsletter privola
Vaše mišljenje

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »