POWERED BY
GOOD TO KNOW

Uskrs diljem Hrvatske

Uskrs diljem Hrvatske

Uz gratis GPS otkrivanje novih krajeva Hrvatske uvijek je lakše

Blagdansko je vrijeme idealno za putovanja, prostor je za opuštanje i druženje sa obitelji i najbližima. Ugodno iznenadite svoje ukućane i zajedno se zaputite u neki od krajeva Lijepe naše i Uskršnje slavlje provedite u nekom novom, uzbudljivom okruženju.

RIDECAR rent a car - Uskrs po krajolicima HrvatskeProljetne zrake sunca koje dolaze ruku pod ruku s uskršnjim periodom jednostavno mame u toplije krajeve. Zeleni poluotok Istre i obližnji Kvarner sa svojim zavidnim turističkim zaleđem i tradicijom svakako su dobar odabir. Zaputite se do Poreča na Uskršnje slavlje i na glavnom gradskom trgu za uskrsni vikend uživajte u manifestaciji gdje se naveliko slavi ovaj značajan blagdan. Iskušajte pokoju istarsku deliciju, obiđite štandove i posvjedočite kako se Uskrs obilježava u Poreču. Ili odaberite grad s najduljom ugostiteljskom poviješću, Opatiju i na Slatini razgledajte oldtimere na izložbi koja se održava svakog Uskršnjeg ponedjeljka. Takva atrakcija zainteresirat će sigurno cijelu obitelj, a popis aktivnosti ne staje samo na susretu s starinskim, luksuznim automobilima: u Opatiji možete uživati i u brojnim koncertima i glazbenim nastupima, uložiti vrijeme u aktivan i eduktivan odmor uz nordijsko hordanje kroz povijest Opatije, a ujedno i razveseliti svoje najmlađe organiziranom potragom za pisanicama.

Posebno iskustvo Uskrsa je u još južnijim Vodicama gdje momci u rimskim odorama uprizoruju svoju ulogu u posljednjem tjednu Kristova života. Na ovaj običaj se veže i doručak na otvorenom za Uskrsni ponedjeljak i tako ispod plavetnila neba možete grickati fritule i kroštule dok vas zabavljaju lokalne folkorne skupine i dalmatinske klape.

Ni sjeverni krajevi Hrvatske nisu ništa manje atraktivni od onih južnih. Odvezite se do Velikog Tabora na Uskrsni ponedjeljak i pogledajte Smotru kuburaških društava i promociju pucanja iz kubura. Ova dugoročna manifestacija prezentira jedan od blagdanskih običaja Hrvatskog zagorja. Uputite se istočnije i upoznajte se s „Motozečevima“ – povedite svoje mališane u Osijek gdje će ih članovi tamošnjeg moto kluba zamaskirani u uskršnje zečeve dočekati s poklonima. Nakon toga, sjednite na „Uskrsni tramvaj“, provozajte se Osijekom i uživajte s najmlađima u predstavi i dodatnim, sitnim poklonima.

RIDECAR rent a car Osijek - Uskrs po krajolicima Hrvatske

Ne propustite proljetno raspoloženje iskoristiti za putovanje s obitelji i uživati u RIDECAR pogodnostima. Unajmite vozilo po promotivnim, proljetnim cijenama te profitirajte s gratis GPS uređajem kako bi istraživanje krajevima Hrvatske bilo što lakše.

Prijavite se na newsletter

Newsletter privola
Vaše mišljenje

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »