POWERED BY
GOOD TO KNOW

Žene u autoindustriji

Žene u autoindustriji

Dvadeseto stoljeće označilo je novu eru za žene svijeta.

Želimo biti promjena koju želimo vidjeti u svijetu.

Od početaka do danas, žene su odigrale mnoge bitne uloge za napredak naše civilizacije te probile razne tabue oko toga što žene (ne) mogu. Svojom karizmom, ambicioznošću i neustrašivošću, mnogobrojne su se žene upisale u povijest što dokazuju i sposobne žene u autoindustriji – području koje se često pogrešno interpretira kao područje kojim dominiraju isključivo muškarci. 

Tako su upravo dvije žene s početka 20. stoljeća pronašle rješenje kako neometano uživati u vožnji i u nepogodnim prilikama. Mary Anderson patentirala je prvi ručni brisač vjetrobrana 1903. godine i doskočila problemu otežane vožnje po kiši, dok je već 1917. godine njezin patent nadopunila druga žena, Charlotte Bridgewood automatizirajući brisače. Od tih prvih pomaka žena u autoindustriji, svijet je imao prilike gledati na djelu vizionarsku ruku Mary Barre – prve žene na poziciji izvršne direktorice jednog od giganta u proizvodnji automobila, General Motorsa. Da su žene u autoindustriji i više nego značajni igrači dokazuje i naša suvremenakinja Michelle Christensen koja je prva i zasada jedina žena voditeljica dizajnerskog tima „super automobila“. Odgovornost za izradu jednog od najskupljih automobila Honda/Acura NSX-u i revolucionarni pomak u automobilizmu pripada upravo jednoj junakinji-ženi.

RIDECAR, kao i cjelokupno poslovanje ALLRIDE Mobility Solutions, u skladu s modernim idejama i u korak s velikim svjetskim imenima u automobilizmu, u svojim redovima zapošljava 25 zaposlenica koje su, poput navedenih žena, ključni kotač u našem poslovanju. Želimo biti promjena koju želimo vidjeti u svijetu, stoga svojim poslovnim strategijama potičemo zapošljavanje žena u autoindustriji. Pozitivan trend u zaštiti prava žena održavamo i brigom za naše zaposlenice koje za Osmi mart nagrađujemo slobodnim danom u wellness centru.

S buđenjem proljeća mislimo na sve žene. Korisnicama RIDECAR usluga želimo pokazati koliko cijenimo vaše povjerenje u našu rent-a-car uslugu kroz posebnu ponudu za ožujak koja je namijenjena upravo vama – našim dragim i moćnim ženama koje mogu sve što požele.

Prijavite se na newsletter

Newsletter privola
Vaše mišljenje

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »