POWERED BY

Korisnička zona

Tehnička pitanja

Montiranje dječje sjedalice i/ili boostera

Svaka dječja sjedalica i/ili booster na poleđini ima shemu postavljanja u vozilo. Kako bi vaši najmlađi suputnici sigurno i ugodno putovali, molimo vas da slijedite te upute.

Savjet 1: Savjetujemo vam da svoju djecu uvijek i isključivo prevozite u dječjim sjedalicama ili boosterima koji odgovaraju njihovoj dobi, te da ih uvijek vežete sigurnosnim pojasom.

Savjet 2: Savjetujemo vam da uvijek dječju sjedalicu i/ili booster postavite iza stražnjeg suvozačkog sjedala. Visinu suvozačkog sjedala, kada je to moguće, uvijek podesite na najvišu razinu, maksimalno ga gurnite unazad, uspravite naslon sjedala te podignite naslon za glavu u najviši položaj. Taj položaj je najsigurniji za prijevoz vaše djece. Ako morate postaviti više dječjih sjedala i/ili boostera, to uvijek činite na stražnja sjedala.

Savjet 3: Ako svoje dijete odlučite u dječjoj sjedalici i/ili boosteru prevoziti na suvozačkom sjedalu, OBAVEZNO i bez iznimke uvijek isključite suvozački zračni jastuk (prekidač se najčešće nalazi u suvozačkom pretincu za rukavice ili na bočnom desnom dijelu armaturne ploče). Također, provjerite je li takav način prijevoza vaše djece u zemlji u kojoj se nalazite u skladu s lokalnim važećim propisima.

Savjet 4: Nikada ne prevozite djecu mlađu od 12 godina na prednjem suvozačkom sjedalu!

Tehnička pitanja / ostale-teme

Prijavite se na newsletter

Newsletter privola
Vaše mišljenje

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »